Pieterjan Osaer

po@kwartsadvocaten.be

Pieterjan Osaer is vennoot bij Kwarts advocaten

Na zijn kandidaturen aan de FUNDP te Namur, behaalde Pieterjan in 2007 zijn diploma van licentiaat in de rechten aan de KU Leuven. Pieterjan is advocaat aan de balie van Leuven sinds 2007. Daarnaast doceert hij 'arbeidsrecht' in de postgraduaatsopleiding bemiddeling aan de Thomas More Hogeschool.

Pieterjan Osaer is gespecialiseerd in arbeids- en sociaal recht en onderwijsrecht. Daarnaast legt hij zich toe op het algemeen burgerlijk recht (contracten, huur, consumenten, …). Hij bouwde de afgelopen 15 jaar ervaring op in het bijstaan van zowel werkgevers als werknemers voor de arbeidsrechtbank en in onderhandelingen (ontslag om dringende reden, motivering ontslag, opzegvergoedingen, discriminatievorderingen, beschermde werknemers, …). Binnen het onderwijsrecht heeft hij ervaring in tuchtdossiers (personeel en schoolbesturen) en examen- en studievoortgangsbetwistingen (Raad van State en Raad voor betwistingen inzake studievoortgangsbeslissingen).

Pieterjan volgde daarnaast specifieke opleidingen over de “Wet betreffende de bescherming van de persoon van de geesteszieke”, wat hem de erkenning verleent om mensen bij te staan die zich geconfronteerd zien met de procedure van een “gedwongen opname” in een psychiatrische instelling.

In februari 2020 behaalde Pieterjan de erkenning tot "collaboratieve advocaat". Dit geeft hem de mogelijkheid om collaboratieve onderhandelingen te voeren volgens de bepalingen van het Gerechtelijk Wetboek: https://advocaat.be/een-advocaat-raadplegen/wat-doet-een-advocaat/collaboratieve-onderhandelingen